Lex bezig met deegLex kneed het deeg

Het blijft magisch om met zo weinig, zoiets smaakvols te kunnen maken

Ik ben geboren in een echte bakkersfamilie. Daardoor leerde ik al op jonge leeftijd hoe mooi het proces van het vervaardigen van brood is. Regelmatig zat ik naast mijn vader op de werkbank en vroeg ik hem de oren van zijn kop over het magische gebeuren wat zich voor mijn ogen afspeelde. Het kwam voor mijn ouders dan ook niet als een verrassing dat ik besloot om bakker te worden. Na mijn Havo-opleiding ging ik vol goede moed en met heel veel zin naar het ROC van Amsterdam om daar alle fijne kneepjes van het vak te leren. Helaas trof ik daar niet de mensen met hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie voor het vak als ik, wat ervoor zorgde dat ik me begon af te zetten en zelf ook bijna de passie voor het vak verloor. Dus besloot ik me op eigen houtje verder te ontwikkelen en stopte ik met school. Een verstandige keuze, want de passie kwam weer volledig terug en ik deed de ene na de andere cursus bij de toppers uit de branche. Mensen die wél dezelfde passie hebben als ik. Naast brood ontwikkelde ik me ook verder op het gebied van patisserie, en de technieken en informatie die ik hier leerde kon ik ook weer gebruiken in de wereld van de Boulangerie.

Inmiddels prijkt mijn naam al jaren op de gevel van de bakkerij, daar waar mijn opa ooit begonnen is. Hier koop jij misschien al jaren de producten waar ik zoveel liefde in stop. Maar nu kom ik met iets nieuws: De mogelijkheid om de magische ervaring van het bakken zelf te ervaren. Mijn recepten, jouw baktalent.

Lex?

Ik ben Lex Brakenhoff, geboren en getogen in het Zaanse veengebied, met zijn molens en weilanden. Een man met de droom de wereld te vertellen over mijn pure passie, mijn trots: het bakkersvak.

Naar de webshop >

Gerelateerde recepten

Muscle Boulanger logo

Meld je aan

voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
×