Pindarotsjes

Pindarotsjes

Snel te maken en altijd lekker. De rotsjes zijn goed te bewaren dus verdubbel gerust het recept als je jezelf vertrouwd niet alles in één keer op te eten.

Stap 1

Smelt 3/4 deel van je chocolade au bain-marie tot 45°C. Voeg nu de rest van de chocolade toe en roer het goed door. De nog harde chocolade zal nu in de warme chocolade smelten. Blijf roeren tot de chocolade 32°C is. Kies je voor melkchocolade ga dan door tot 31°C.
*Tip: door een beetje chocolade op vetvrij papier uit te smeren kun je zien of deze goed getempereerd is. Oftewel: op de juiste temperatuur gebracht is. De chocolade zal dan binnen een minuut uitharden en er wat glanzend uitzien.

Stap 2

Meng de pinda's met de chocolade en een snuf zeezout. Roer het geheel goed door elkaar. Is het fris in je keuken meng het geheel dan au bain-marie -zo blijft de chocolade mooi vloeibaar.
Schep de rotsjes nu met twee lepels op een stuk vetvrij papier. Binnen een paar minuten zijn de rotsjes uitgehard.
Smikkelen maar!

16
September
2021
Moeilijkheidsgraad icon
Eenvoudig
bereidingstijd icon
±
15
min
baktijd icon
±
min
Materialen ↓

Materialen

kookpan
mengkom
vetvrijpapier
Materialen bestellen >
Ingrediënten ↓

Ingrediënten

  • 100 g pinda's
  • 50 g pure chocolade
  • snuf zeezout
Artikelen bestellen >
Voedings info↓

Voedingsinfo

Voedingswaarde per 100 gram
Energie KJ
2434
KJ
Energie Kcal
582
Kcal
Vet
45
gram
Waarvan verzadigd
12
gram
Koolhydraten
27
gram
Waarvan suikers
20
gram
Vezels
7
gram
Eiwit
18
gram
Natrium
1
gram
Allergenen
Pinda, Soja

Gerelateerde recepten

Muscle Boulanger logo

Meld je aan

voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
×
Vraag 't Lex
mail icon

Vraag 't Lex

Je krijgt binnen 12 uur antwoord.

Uw vraag is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed.
close icon mailform