Recepten

Pindarotsjes
Snel te maken en altijd lekker. De rotsjes zijn goed te bewaren dus verdubbel gerust het recept als je jezelf vertrouwd niet alles in één keer op te eten.
Stap 1
Smelt 3/4 deel van je chocolade au bain-marie tot 45°C. Voeg nu de rest van de chocolade toe en roer het goed door. De nog harde chocolade zal nu in de warme chocolade smelten. Blijf roeren tot de chocolade 32°C is. Kies je voor melkchocolade ga dan door tot 31°C.
*Tip: door een beetje chocolade op vetvrij papier uit te smeren kun je zien of deze goed getempereerd is. Oftewel: op de juiste temperatuur gebracht is. De chocolade zal dan binnen een minuut uitharden en er wat glanzend uitzien.
Stap 2
Meng de pinda's met de chocolade en een snuf zeezout. Roer het geheel goed door elkaar. Is het fris in je keuken meng het geheel dan au bain-marie -zo blijft de chocolade mooi vloeibaar.
Schep de rotsjes nu met twee lepels op een stuk vetvrij papier. Binnen een paar minuten zijn de rotsjes uitgehard.
Smikkelen maar!