Recepten

Boterkoek
Vroeger maakte mijn overgrootoma deze verrukkelijke boterkoeken voor mij. Tijdens een potje rummikub zaten we er samen van te eten. Jeugdsentiment voor mij dus, dit heerlijke koekje. Maar ook zeer smakelijk zonder fijne herinneringen.
Stap 1
Meng de suiker met de boter en voeg vervolgens het ei, zout en de citroenrasp toe. Meng dit goed door elkaar en voeg als laatste de bloem toe. Meng het tot een soepel deeg.
Stap 2
Strooi een klein beetje bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik en leg het in de ingevette bakvorm. Ik gebruik graag de 18cm bakvorm.
Kluts een eitje los en bestrijk daarmee je koek. Met de tanden van een vork kun je eventueel een mooi motiefje maken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de boterkoek in de oven in circa 20-25 min goudbruin.
Goed laten afkoelen voor het serveren.
Ingrediënten
- 75 g boter
- 40 g basterdsuiker
- 35 g kristalsuiker
- 80 g patentbloem
- 2 eieren, 1 voor door het deeg, 1 voor het strijken van het deeg
- rasp van een halve citroen
- snufje zout