Boterkoek

Boterkoek

Vroeger maakte mijn overgrootoma deze verrukkelijke boterkoeken voor mij. Tijdens een potje rummikub zaten we er samen van te eten. Jeugdsentiment voor mij dus, dit heerlijke koekje. Maar ook zeer smakelijk zonder fijne herinneringen.

Stap 1

Meng de suiker met de boter en voeg vervolgens het ei, zout en de citroenrasp toe. Meng dit goed door elkaar en voeg als laatste de bloem toe. Meng het tot een soepel deeg.

Stap 2

Strooi een klein beetje bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik en leg het in de ingevette bakvorm. Ik gebruik graag de 18cm bakvorm.
Kluts een eitje los en bestrijk daarmee je koek. Met de tanden van een vork kun je eventueel een mooi motiefje maken.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de boterkoek in de oven in circa 20-25 min goudbruin.
Goed laten afkoelen voor het serveren.

15
September
2021
Moeilijkheidsgraad icon
Eenvoudig
bereidingstijd icon
±
10
min
baktijd icon
±
25
min
Materialen ↓

Materialen

deegroller
mengkom
kwast
rasp
oven
bakvorm
Materialen bestellen >
Ingrediënten ↓

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 40 g basterdsuiker
  • 35 g kristalsuiker
  • 80 g patentbloem
  • 2 eieren, 1 voor door het deeg, 1 voor het strijken van het deeg
  • rasp van een halve citroen
  • snufje zout
Artikelen bestellen >
Voedings info↓

Voedingsinfo

Voedingswaarde per 100 gram
Energie KJ
1832
KJ
Energie Kcal
438
Kcal
Vet
24
gram
Waarvan verzadigd
14
gram
Koolhydraten
49
gram
Waarvan suikers
13
gram
Vezels
1
gram
Eiwit
5
gram
Natrium
1
gram
Allergenen
Tarwe, Melk, Ei

Gerelateerde recepten

Muscle Boulanger logo

Meld je aan

voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
×
Vraag 't Lex
mail icon

Vraag 't Lex

Je krijgt binnen 12 uur antwoord.

Uw vraag is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed.
close icon mailform