Recepten

Pannenkoeken
Lekker voor het sporten, als ontbijt, als lunch, als diner of in de nacht tussen een productieve werknacht door. Een pannenkoek kan altijd!
Stap 1
Schenk 300 ml (plantaardige) melk in een kom, voeg de eieren en een snufje zout toe, voeg de tarwebloem en boekweitmeel toe en roer het tot een glad beslag.
Schenk al roerend de rest van de melk bij het beslag. Voor de beste pannenkoeken roer je een klein beetje gesmolten boter door het beslag.
Stap 2
Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep met een soeplepel een volle lepel beslag in de pan. Draai de pan rustig heen en weer om het beslag mooi te verdelen.
Draai de pannenkoek om als de bovenkant bijna droog gebakken is. Dit kan met een spatel -of als een volleerd pannenkoeken-bakker met een soepele worp door de lucht.
Bak ook de andere kant tot de gewenste kleur. De boekweit zal een subtiele nootachtige smaak geven naarmate je de pannenkoek bruiner bakt.
Ingrediënten
- 100 g tarwebloem patent
- 100 g boekweitmeel
- 400 ml melk
- 2 eieren
- snufje zout
- boter