Pannenkoeken

Pannenkoeken

Lekker voor het sporten, als ontbijt, als lunch, als diner of in de nacht tussen een productieve werknacht door. Een pannenkoek kan altijd!

Stap 1

Schenk 300 ml (plantaardige) melk in een kom, voeg de eieren en een snufje zout toe, voeg de tarwebloem en boekweitmeel toe en roer het tot een glad beslag.
Schenk al roerend de rest van de melk bij het beslag. Voor de beste pannenkoeken roer je een klein beetje gesmolten boter door het beslag.

Stap 2

Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep met een soeplepel een volle lepel beslag in de pan. Draai de pan rustig heen en weer om het beslag mooi te verdelen.
Draai de pannenkoek om als de bovenkant bijna droog gebakken is. Dit kan met een spatel -of als een volleerd pannenkoeken-bakker met een soepele worp door de lucht.
Bak ook de andere kant tot de gewenste kleur. De boekweit zal een subtiele nootachtige smaak geven naarmate je de pannenkoek bruiner bakt.

16
September
2021
Moeilijkheidsgraad icon
Eenvoudig
bereidingstijd icon
±
10
min
baktijd icon
±
5
min
Materialen ↓

Materialen

garde
koekenpan
mengkom
Materialen bestellen >
Ingrediënten ↓

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem patent
  • 100 g boekweitmeel
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter
Artikelen bestellen >
Voedings info↓

Voedingsinfo

Voedingswaarde per 100 gram
Energie KJ
775
KJ
Energie Kcal
185
Kcal
Vet
5
gram
Waarvan verzadigd
2
gram
Koolhydraten
27
gram
Waarvan suikers
5
gram
Vezels
1
gram
Eiwit
8
gram
Natrium
1
gram
Allergenen
Tarwe, Melk, Ei

Gerelateerde recepten

Muscle Boulanger logo

Meld je aan

voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
×
Vraag 't Lex
mail icon

Vraag 't Lex

Je krijgt binnen 12 uur antwoord.

Uw vraag is ontvangen!
Oops! Er ging iets niet goed.
close icon mailform