Pecan pie muffins

Pecan pie muffins

Er zijn van die recepten die je bijblijven. Niet omdat ze ingewikkeld zijn, maar juist omdat ze zo eenvoudig als briljant blijken. Deze pecan pie muffins maakten wij voor het eerst op een regenachtige middag waarbij we snakten naar iets warms, zoets en troostends. Het resultaat? Kleine goudbruine gebakjes met een smeuïge binnenkant, een nootachtige crunch en een geur die je doet denken aan knusse herfstavonden. Ze zijn zo rijk van smaak dat één muffin aanvoelt als een mini-dessert — maar laten we eerlijk zijn: bij één blijft het zelden.

Stap 1 – Verwarmen & voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinblik in of bekleed het met bakpapiertjes. Gebruik je een normaal formaat muffinblik? Houd dan iets extra baktijd aan.

Stap 2 – Droog ontmoet nat

Meng in een ruime kom de bruine suiker, bloem en gehakte pecannoten.
Klop in een andere kom de eieren los en roer hier de gesmolten boter doorheen. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles nét gemengd is. Roer niet te lang.

Stap 3 – Muffins vullen & bakken

Schep het beslag in de vormpjes. Vul ze voor ongeveer ⅔. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. De bovenkant moet gestold zijn en een prikker mag er nét niet helemaal droog uitkomen — dan blijven ze lekker chewy.

Stap 4 – Even geduld

Laat de muffins 5-10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster (als je het zover redt zonder ze alvast op te eten).

Extra tips

💡 Voeg een snuf kaneel of een scheutje vanille-extract toe voor een verrassende twist
💡 Deze muffins zijn de volgende dag nog lekkerder — als je ze al zo lang kunt bewaren
💡 Bewaar ze luchtdicht op kamertemperatuur
💡 Maak ze gemakkelijk glutenvrij door de tarwebloem te vervangen door een glutenvrije bloem

15
April
2025
Moeilijkheidsgraad icon
Eenvoudig
bereidingstijd icon
±
10
min
baktijd icon
±
22
min
Materialen ↓

Materialen

muffinvorm
bakplaat
mengkom
oven
garde
Materialen bestellen >
Ingrediënten ↓

Ingrediënten

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 65 gram tarwebloem
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt
  • 150 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eieren (± 100 gram), losgeklopt
  • Artikelen bestellen >
    Voedings info↓

    Voedingsinfo

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energie KJ
    1324
    KJ
    Energie Kcal
    316
    Kcal
    Vet
    23
    gram
    Waarvan verzadigd
    9
    gram
    Koolhydraten
    23
    gram
    Waarvan suikers
    17
    gram
    Vezels
    1
    gram
    Eiwit
    3
    gram
    Natrium
    0
    gram
    Allergenen
    Tarwe, melk, ei, noten

    Gerelateerde recepten

    Muscle Boulanger logo

    Meld je aan

    voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

    Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
    Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
    ×
    Vraag 't Lex
    mail icon

    Vraag 't Lex

    Je krijgt binnen 12 uur antwoord.

    Uw vraag is ontvangen!
    Oops! Er ging iets niet goed.
    close icon mailform