Recepten

Kokos brownie
In onze tuin op Bonaire hebben we een palmboom staan waar zo nu en dan een kokosnoot uitvalt. tijd om daar iets mee te bakken!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakvorm van 20x20 cm in met boter en plaats onderin een bakpapiertje op maat. (Dit garandeert het loslaten van de brownie na het bakken)
Stap 2
Smelt de boter, chocolade en honing in een kommetje au bain-marie.
Stap 3
Klop de eidooiers met het merg van het vanille stokje en de basterdsuiker luchtig op. Meng vervolgens het chocolade mengsel erdoorheen. Meng het vooral rustig erdoorheen, niet meer opkloppen.
Stap 4
Meng de bloem en cacaopoeder met elkaar via een zeefje en spatel het rustig door het beslag.
Stap 5
Klop de eiwitten schuimig op en spatel dit door het beslag.
Stap 6
Doe het beslag in de bakvorm en plaats deze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken de brownie volledig afkoelen in de bakvorm, daarna lossen en snijden in de gewenste maat.
Stap 7
Bestrooi de brownies met cocos rasp of snijd mooie krullen uit de verse cocosnoot.


Ingrediënten
• 140 gram gezouten boter
• 150 gram pure chocolade
• 1 eetlepel honing
• 2 eieren gesplitst in dooier en eiwit
• 100 gram basterdsuiker
• 1 vanille stokje
• 60 gram patentbloem
• 10 gram cacaopoeder
• cocos rasp