Recepten

Zaanse amandelkrullen
De amandelkrul is een koekje wat landelijk in de vergetelheid raakt. Maar niet bij ons! Twee keer per week bakken onze patissiers een flinke hoeveelheid van dit overheerlijke koekje. En het leuke is: Met slechts een paar simpele ingrediënten kunt u ze thuis ook maken.
Stap 1
Maak het amandelschaafsel nog wat kleiner dan het is. Zo gaat het straks makkelijker door je spuitzak. Meng hierna de droge ingrediënten goed door elkaar en voeg vervolgens de eieren toe. Maar let op: meng dit heel kort met elkaar. Als je te lang mengt zal je beslag te vloeibaar worden.
Stap 2
Doe je beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje. Mocht je geen spuitzak in huis hebben dan kun je het beslag ook verdelen met een lepel.
Spuit op een goed ingevette bakplaat bolletjes van ongeveer 15 gram. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes -ongeveer 5 cm- i.v.m. het vloeien van je beslag.
Stap 3
Prak de bolletjes beslag met een natte vork zachtjes plat. Dit doe je om de amandelen goed te verdelen.
Stap 4
Bak je koekjes in een voorverwarmde oven van 190°C in 12 tot 15 minuten goudbruin.
Steek je koekjes na het bakken direct los van de bakplaat (wij gebruiken hiervoor een deegsteker) en laat ze afkoelen op (bijvoorbeeld) een rolstok voor de karakteristieke vorm.

Bewaar je koekjes in een goed afgesloten koektrommel. Als ze niet direct opgaan ;-)